Ett litet hej från en galen jycke!


God Jul!



Lite mer nallebjörnbilder...

Får inte nog av dessa gosiga bilder, och Moncho är så snäll som ställer upp när matte trycker upp kameralinsen i trynet på honom ;-)





Igår var vi och gick på grisberget. Moncho tyckte det var hur kul som helst. Men när vi hade gått ungefär halva varvet så kommer en skidåkare i full fart med sin hund nedför en backe. Hunden upptäcker Moncho och sätter fart åt vårat håll. Och det gick FORT. Moncho hann få iväg ett litet gruff, men sen röt hundägaren hööögt åt hunden så Moncho höll på att skita ner sig. Jag vet inte vad han blev rädd för egentligen, om det var hunden som kom framrusande eller om det var ägaren som skrek. Resten av promenaden gick en stirrig Moncho med svansen mellan benen.

Nu på morgon har jag och Moncho haft en liten trix-stund. Var tvungen att se om han kom ihåg alla trick han lärt sig nu när han haft tratt på sig mer eller mindre i två veckor. Men han var suverän! ;-)

Nu ska vi ut i snön, det är ett ruskigt snöoväder här i Piteå!

Lördag

Lite bilder från idag:

 

Han har blivit hårig lilla snöodjuret!


 

Moncho gick för det mesta på bakbenen

 

 



Idag tog vi Moncho till ett dagis en bit från oss, där vi brukar släppa honom. Det har gått precis två veckor idag sedan han fick en riktigt promenad. Så han var helt i extas när han upptäckte vart vi var påväg! :D

Inte nog med det, när vi kom in genom porten efter att ha varit ute så kommer ingen mindre än goldenflickan Edit ner för trappen. Två veckor sen han fick träffa en hund och gissa vem som blev lyckligast i världen? Vi däremot blev lite oroliga för att dom skulle bli alltför uppspelta, men det varade inte speciellt länge. Moncho lämnade Edit och slank snabbt in i hennes lägenhet. Jahapp, då har han varit där också, den lilla sparven.

Moncho blev egentligen HELT svart utan konturer på bilderna så jag fick ljusa upp dom lite. Men det är helt otroligt hur bra skärpa det blev ändå, måste visa för- och efter bilder sen!

Ropa inte hej förrän du är över bäcken!

Vi (både matte och husse, också Moncho förstås) tog nog ut glädjen liite i förskott! Imorse såg läkninsprocessen inte lika fullbordad ut som igår. Jag har dunkat mig själv i huvet några gånger den senaste timmen. Vi borde nog ha väntat nån eller några dar till innan vi tog bort bandaget. Det är ingen stor fara, det ser bara inte sådär jättefint ut längre. Lite rödare runt omkring och stygnen sticker upp lite mer också, (men där tror jag minsann att Moncho är boven). Ringde kliniken nyss och sa att jag ville att någon skulle titta till såret. Jag behöver få ställa frågor vi undrar över också efter att en veterinär tittat på det, så jag får lite ro i kroppen. Fick tid om en timma drygt, så jag ska nog gå ut och se om bilen går igång, en fågel viskade i mitt öra att det är -18 grader ute...



Uppdatering.

Nähäpp! Allting såg fint ut , såret var läkt och ingenting var infekterat. Puuh! Men det blir tratt och linda helgen ut. På söndag blir det bannemej gläntan!
Nu tycker jag det är färdigsnackat om sår och veterinärer, så nästa gång slipper ni mitt tjat om bandage hit och bandage dit. Men man blir ju så nojig när det handlar om dom fyrbenta! =) Längtar tills räkningen kommer.... ;-)