Gäsp..

Ingen sovmorgon denna morgon. Moncho har för vana att krypa upp, lägga tassarna på sidan om huvudet och trycka upp tungan genom näsan och ända upp i hjärnan på en. Sen ska han ligga och "mysa"  tvärs över halsen, så där ligger man och kippar efter andan samtidigt som man inte vill störa honom för han är ju så söt! :)

I torsdags började vi vardagslydnad som sagt. Vi hade teori första gången men vi lämnade Moncho hemma för vi måste ju faktiskt kunna koncentrera oss ;-) Det var en salig blandning av hundar, och människor för den delen.. Nu på torsdag ska vi "leka" och träna på/av knapp. ha ha, Moncho som inte ens kan loss. Han låter, utan överdrift, som en varg när man har dragkamp med honom. MEN, det är ju till för att vi ska lära oss!

Idag börjar matte "skola", så nu blir det lite ordning i vardagen, kommer gå eftermiddag/kväll så Moncho hinner inte vara ensam speciellt länge innan husse kommer hem. Då får dom lite kvalitetstid tillsammans, utan att jag är där och stör :-)
Grannen hade sagt till Jocke igår att Moncho inte längre skäller när han lämnas ensam. Sist var kring jul nån gång. Skönt!

JO!! Glömde säga, koppel-träningen, eller slit-träningen kanske man ska säga, börjar gå riktigt bra nu. Det kommer stundvis. Men det går! Korv, heter mutan..

Här kommer en morgonrulle med Moncho. Han har kommit in i vakt-fasen. så han går igång och skäller bara nån går i trappen.


Nu är julen slut..

och vi är tillbaka! :) Tycker julen har gått alldeles för fort och för första gången i mitt liv är jag inte alls kräk-less allt julpynt. Det kan gärna få sitta kvar ett tag till!

Nyårsafton var vi hos Jockes moster. Jag var lite orolig över hur Moncho skulle reagera på alla smällare och raketer, men det gick jättebra! Var under kvällens gång ute och rastade honom några gånger, och redan då hade det ju börjat smälla. Han var lite stressad men absolut inte rädd. Sen vid tolvslaget så låg han i soffan med mig och det hördes knappt in. Så det var skönt.
Vi fick även träffa Jockes fina brorsdotter, 4 månader, för första gången. När Moncho var uti henne blev han en helt annan hund. Alldeles lugn och harmonisk. Så han var himla behändig under hela nyår.



På torsdag börjar vi vardagslydnad, längtar! Mamma har varnat mig för att jag kommer vilja göra handskar av honom ;-) Men jag är inte speciellt orolig. Det kommer bli tufft men kul tror jag!  Och framförallt lärorikt!
Tränar mycket koppelträning nu och han är superduktig. Är stenhård med ögonkontakten och Jocke hade även märkt det. Han frågade när han kom in efter att ha varit ute med Moncho om jag hade tränat mycket ögonkontakt och "stanna" den senaste tiden. Kul att det ger resultat inte bara med mig! :)

Tills senare!